Älä ole oman elämäsi Gordon Ramsey, vaan tee ruokaa, joka paitsi näyttää koiranruoalta myös maistuu koirallesi! Itsesuunnitellun ruokinnan etuna on etenkin se, että voit itse valita käyttämäsi raaka-aineet suurennuslasin kanssa ja asiaan kuuluvalla hartaudella.
Dinneri by Kyösti Ramses
- Valitse pääraaka-aineeksi lemmikillesi sopiva ja maistuva, riittävän rasvainen liha. Kaikki Kennelpakasteen pakastelihat voi tarjoilla raakana tai kypsänä. Sisäelimiä kypsentäessä etenkin naudanmaha saattaa aiheuttaa keittiöön akuutin hajuhaitan.
- Hämmennä lihan sekaan lajin, rodun ja yksilön mukaan kuituja, koiralle mahdollisesti myös hiilihydraatteja, kuten kaurapuuroa tai kypsää riisiä. Kissa taas on sen verran raadollinen lihansyöjä, ettei sen elimistö hyödynnä kunnolla pupun ruokaa eli kasvikunnan tuotteita. Kissalle viljat ja kasvikset ovat siis usein jokseenkin turhia.
- Muista lusikoida purkista tarvittavat vitamiinit ja kivennäiset, sillä lemmikkisi ei saa kaikkia tarvitsemiaan ravinteita pelkästä lihasta! Lemmikkien ravintolisiä voi ostaa lemmikkitarvikeliikkeistä tai apteekeista. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse antaa jauheena, sillä esimerkiksi maksa sisältää runsaasti A-vitamiinia, rasvainen kala D-vitamiinia ja kananmunankuorijauhe kalsiumia sekä magnesiumia.
- Tarjoile lemmikillesi rakkaudella tehtyä loistopöperöä!
Ruokintavinkkejä
- Koiran päivittäisestä ateriasta jopa puolet voi koostua kasvikunnan tuotteista, kunhan toinen puoli perustuu laadukkaaseen lihaan tai kalaan.
- Miten päiväsi lähtisi käyntiin, jos saisit aamupalaksi kaurapuuron sijaan lautasellisen kuivia kaurahiutaleita? Tuskin kovin aurinkoisesti. Kypsennä siis myös koirallesi syöttämät viljat ja muut kasvikset, jotta koiran elimistö voi hyödyntää ne mahdollisimman tehokkaasti ja suolisto pelittää.
- Muistathan, että valta tuo vastuuta! Jos teet lemmikkisi murkinat itse, olet myös vastuussa siitä, että nelijalkainen kaverisi saa kokkaamastasi ruoasta kaikki tarvitsemansa ravintoaineet.
- Vaihtoehtoisesti voit helpottaa ruokintaa antamalla lemmikille 2/3 täysravintoa ja 1/3 lihaa. Katso vinkit lihan annosteluun ja tutustu erilaisiin lautasmalleihin.