Näin käsittelet raakaruokaa oikein

Puhtaus on puoli ruokaa
Hygienia on tärkeä muistaa myös koirien ruokinnassa, etenkin kun on kyse raakaruosta. Alla olevilla ohjeilla eliminoit pöpöt pois pelistä:
-
Suosi koirien ruokinnassa metallisia, keraamisia tai posliiniastioita. Älä mielellään käytä puisia tai muovisia astioita.
-
Pese ruoanlaittovälineet sekä tarjoilukipot ja -kupit käytön jälkeen yli 70 °C:ssa vedessä.
-
Jos sekoitat raakaruoan itse, merkitse koiranruoalle oma leikkuulauta ja sekoitusastia. Säilytä koiranruokavälineet erillään ihmisille tarkoitetuista ruoanvalmistusvälineistä.
-
Pidä omat ja koiranruoat selkeästi erillään toisistaan.
-
Älä käsittele raakaruokaa paljain käsin. Jos kuitenkin teet niin, pese kädet.
-
Säilytä raakaruoka jääkaapissa tai pakastimessa pakkauksessa. Jos säilytät raakaruokaa jääkaapissa, käytä kannellista astiaa.
-
Katso, että pikkulapset eivät pääse käsiksi raakaruokaan.
-
Tarjoile raakaruoka nopeasti sulatuksen jälkeen. Älä pakasta uudestaan kerran sulatettua raakaruokaa, äläkä säilytä sulatettua raakaruokaa useita päiviä jääkaapissa. Kypsennetyn lihan voi pakastaa uudelleen.