Näin käsittelet raakaruokaa oikein

Puhtaus on puoli ruokaa

Hygienia on tärkeä muistaa myös koirien ruokinnassa, etenkin kun on kyse raakaruosta. Alla olevilla ohjeilla eliminoit pöpöt pois pelistä:

  • Suosi koirien ruokinnassa metallisia, keraamisia tai posliiniastioita. Älä mielellään käytä puisia tai muovisia astioita.

  • Pese ruoanlaittovälineet sekä tarjoilukipot ja -kupit käytön jälkeen yli 70 °C:ssa vedessä.

  • Jos sekoitat raakaruoan itse, merkitse koiranruoalle oma leikkuulauta ja sekoitusastia. Säilytä koiranruokavälineet erillään ihmisille tarkoitetuista ruoanvalmistusvälineistä.

  • Pidä omat ja koiranruoat selkeästi erillään toisistaan.

  • Älä käsittele raakaruokaa paljain käsin. Jos kuitenkin teet niin, pese kädet.

  • Säilytä raakaruoka jääkaapissa tai pakastimessa pakkauksessa. Jos säilytät raakaruokaa jääkaapissa, käytä kannellista astiaa.

  • Katso, että pikkulapset eivät pääse käsiksi raakaruokaan.

  • Tarjoile raakaruoka nopeasti sulatuksen jälkeen. Älä pakasta uudestaan kerran sulatettua raakaruokaa, äläkä säilytä sulatettua raakaruokaa useita päiviä jääkaapissa. Kypsennetyn lihan voi pakastaa uudelleen.

Scroll to top