Herkut ilman leipomista

Mikäli et ole varsinainen jauhopeukalo, mutta haluat silti tarjota lemmikillesi kotitekoisia, lihaisia ja lisäaineettomia herkkuja, ota tämä ohje talteen:

Ota 800 gramman pötkö Kennelpakasteen kalkkunan tai broilerin jauhelihaa sulamaan huoneen lämpöön noin tunniksi. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen, ja viipaloi kohmeisesta pötköstä noin sentin paksuisia viipaleita. Poista muovipakkaus pötkön ympäriltä viimeistään viipaloinnin jälkeen.
Levitä viipaleet leivinpaperin päälle syvälle uunipellille ja laita uuniin noin 30 minuutiksi. Käännä viipaleet ja laita ne takaisin uuniin 15-30 minuutiksi, halutun kuivuusasteen mukaan. Jos jätät makupalat hieman kosteiksi, voit helposti paloitella ne vielä kypsennyksen jälkeen, vaikka treeninameiksi. Kuivatusta voit toki jatkaa vielä paloittelun jälkeenkin.

VINKKI: Älä sulata pötköä liian pitkään, muuten siivuttaminen ei onnistu eikä valmiit namit pysy niin hyvin kasassa. Parhaiten kohmeinen pötkö leikkaantuu terävällä, sahalaitaisella veitsellä. Voit leikata sopivat suupalat halutessasi jo tässä vaiheessa. Muistathan olla varovainen!

Valmiit makupalat säilyvät jääkaapissa muutaman päivän ja ylimääräiset voi kätevästi pakastaa valmiisiin herkutteluannoksiin.

Siivut laitetaan uuniin jäisinä.

Syvä uunipelti on tarpeellinen, koska siivuista irtoaa kypsennyksessä paljon nestettä.
Kypsät siivut voi paloitella sopivan kokoisiksi herkkupaloiksi.
Scroll to top